Oświadczenie Dyrektora Ośrodka Sportu i Rekreacji Gminy Grodzisk Mazowiecki w sprawie zajęć nauki pływania

Szanowni Państwo,

ostatnie lata jak również rok bieżący zaowocowały przejściem w zarząd Ośrodka Sportu i Rekreacji Gminy Grodzisk Mazowiecki nowych obiektów sportowo rekreacyjnych. Podstawowym obowiązkiem OSiR jest zapewnienie pełnego bezpieczeństwa osobom korzystającym z infrastruktury sportowej.

Z tego względu w sezonie 2017/2018 na pływalni „Wodnik” bezwzględnym priorytetem musi być zapewnienie pełnej obsady ratowniczej. Należy przy tym pamiętać, że OSiR odpowiedzialny jest także za zapewnienie ratowników choćby na kąpielisku na Stawach Walczewskiego.

Równocześnie by zapewnić wygodę osobom korzystającym z pływalni miejskiej konieczne jest podjęcie działań pozwalających na elastyczne i dostosowane do potrzeb użytkowników udostępnianie przestrzeni basenu.

W związku z powyższym uprzejmie informuję, że zajęcia grupowej nauki oraz doskonalenia pływania będą prowadzone począwszy od miesiąca września br. przez instruktorów kontraktowanych przez OSiR, zaś lekcje indywidualne od dnia podpisania umowy.  Serdecznie zapraszam osoby prowadzące dotychczas nauki pływania do nawiązania współpracy na nowych zasadach. Wszelkich informacji udzieli Piotr Laskowski – pokój nr 5a. Kontakt: Tel (22) 755 69 51

Jednocześnie osoby prowadzące działalność gospodarczą już od miesiąca sierpnia br. mogą rozpocząć naukę indywidualną w wymiarze nie przekraczającym 50 godzin nauki (50 wejść uczniów) miesięcznie. W celu podpisania stosownej umowy proszę o kontakt – Ania Perzyna pokój 2a. Kontakt: Tel (22) 755 69 51

Mam nadzieję, że nowe zasady organizacji nauki pływania poprawią znacząco bezpieczeństwo użytkowników basenu, pozwalając na zapewnienie obsady ratowniczej, polepszą komfort użytkowania basenu, a tym z Państwa, którzy zdecydują się nawiązać współpracę z OSiR dadzą zarówno satysfakcję finansową jak również możliwość rozwoju i dołączenia do zespołu osób stale kooperujących z Ośrodkiem Sportu i Rekreacji Gminy Grodzisk Mazowiecki.

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do pokoju 2 i 5 na terenie Pływalni Miejskiej „WODNIK 2000” w Grodzisku Mazowieckim, ul. Montwiłła 41. Umowy podpisywane będą w dniach 1 sierpnia – 4 sierpnia br.

DYREKTOR OSiR

Mariusz Smysło